Een astrologische sprookje

Er was eens een meisje dat het fijn had in haar mama’s buik. De tijd dat ze daar verbleef was bijzonder, het was een paradijsje. Alles wat nodig had werd haar gegeven, nog voor ze in de gaten had dat ze het nodig had, Ze hoefde niet naar de wc en niet te ademen, ze hoefde alleen maar te groeien.

Maar wat als ze eenmaal geboren is, dan moet ze aangeven wanneer ze honger heeft en een schone luier wil. Daarna moet ze leren zitten, lopen en praten. Pfff. Laat mij nog maar even hierbinnen blijven dacht het meisje en ze liet de datum aan haar voorbijgaan waarop ze werd verwacht.

Toen brak de dag aan dat ze haar mama’s buik moest verlaten, de baarmoeder verloor zijn vruchtwater en de tijd was gekomen dat ze zich aan de wereld moest laten zien.

En zo geschiedde dat er op 28 april 2020 in Amsterdam een meisje geboren werd. Het was 01.41 uur toen ze het levenslicht aanschouwde en haar eerste kreetjes aan de wereld liet horen. Het meisje werd geboren onder het zonneteken Stier. Haar ouders noemden haar: Charlotte.

Op het tijdstip van jouw geboorte Charlotte, stonden de zon, de maan en de planeten op een vaste plaats aan de hemel.
Dat is jouw unieke hemelkaart.

Je kunt de kaart van de hemel zien als een middeleeuws kasteel met een slotgracht en ophaalbrug. Het kasteel is verdeeld in twaalf kamers, elke kamer heeft zijn eigen karakter die naar voren komt door de planeet die de kamer bewoond. De planeten, de grote lichten: de zon en de maan, wonen verspreid over de kamers van het kasteel. De ophaalbrug aan het oostelijke deel van het kasteel is een belangrijke in-en uitgang.

Charlotte is nieuwsgierig naar de betekenis van de symbolen in haar hemelkaart en vraagt wat ze haar allemaal vertellen. Maar eerst, Charlotte vertel ik je het verhaal over de Stier, het zonneteken waaronder je geboren bent.

Zijn naam is Ferdinand.

Ferdinand vermaakt zich prima in de wei, ruikt wat aan een bloem, luistert naar het gezang van de vogels en eet op zijn dooie gemakje van het gras. Ferdinand is gauw tevreden en voelt zich helemaal thuis in de wei. Wat een plezier.

Daar word jij ook blij van lieve Charlotte, zolang je zintuigen gestreeld worden, de kleurrijke wereld om je heen kan zien, naar wonderschone muziek mag luisteren, ben je tevreden. Als je reukorganen worden gestreeld en je de heerlijkste gerechten krijgt voorgeschoteld en veel wordt geknuffeld dan is het goed. Stier Ferdinand is tevreden met zijn leven, van hem mocht het altijd zo blijven.

Maar het geschiedde, dat hij samen met de planeet Uranus in één kamer woont die schudt zijn leventje behoorlijk op.
‘Doe toch eens iets geks, iets anders,’ zei Uranus.
‘Laat mij nou maar, ik heb het prima naar mijn zin,’ zei Ferdinand en zucht erbij. Hij snapt niets van Uranus, waarom altijd op zoek naar iets nieuws als het oude goed is.

De flitsende ideeën en de snelle geest van Uranus werd Ferdinand soms te veel. Dan zocht hij steun bij zijn vriend Harry de Steenbok. Harry is in jouw hemelkaart geplaatst bij de poort, hij bepaalt wanneer hij de brug ophaalt of neer laat dalen. Harry en Ferdinand kunnen het goed met elkaar vinden, ze zijn verbonden met de kracht van de aarde. Beide leven rustig en bedachtzaam en houden ervan plannetjes te maken en die goed en doordacht uit te voeren. Harry vindt Ferdinand wel een beetje lui en Ferdinand kan zich ergeren aan de strengheid van Harry maar ze kijken liever naar wat ze hetzelfde hebben en over Uranus zijn ze het eens, die is hun te snel en te heftig. Als Uranus in zijn eentje aan de poort komt met een geniaal idee om eropuit te trekken om de wereld te verbeteren, mooier te maken, houdt Harry hem tegen en stuurt hem terug naar Ferdinand.
‘Jullie moeten het wel eens worden en het samen doen,’ zei hij tegen Uranus.
‘Maar we zijn zo verschillend, hij is niet in beweging te krijgen en ik ga volgens hem te snel.’
‘Als je met een plan komt waar je goed over hebt nagedacht lukt het wel. Als Ferdinand enthousiast is komt hij wel in beweging en is hij niet meer te stoppen, zo gaat dat bij de Stier.
Uranus kijkt naar Harry, die een diepe rimpel in zijn voorhoofd krijgt.
‘Waarom kijk je zo ernstig?’ vraagt hij.
‘Mercurius woont toch in de kamer naast jullie?’
‘Ja,’ zei Uranus.’
‘Is het een goede buur?’
‘Ja, Ferdinand en ik kunnen het goed met hem vinden.
‘Dat is fijn, dan kunnen jullie Mercurius vragen. Hij kan goed luisteren en woorden geven aan jullie ideeën. Hij vindt vast een manier waarop jullie elkaar beter kunnen begrijpen.
En zo gebeurde het, als Uranus te snel ging en Ferdinand niet in beweging kwam werd Mercurius erbij geroepen. Zo leerden ze meer begrip voor elkaar op te brengen en kwamen ze erachter dat ze van elkaar konden leren.

Harry is tevreden als hij kan helpen, dat doet hij graag. Maar soms is hij ontevreden omdat hij te streng is voor zichzelf en anderen, dan voelt hij zich teleurgesteld en ziet hij alles in donkere kleuren. Dan verlaat hij de poort en gaat hij op bezoek bij zijn vriendin Rita de Kreeft. Rita de Kreeft woont samen met één van de grote lichten, de maan. Zij horen bij de kracht van het water. In jouw hemelkaart kunnen ze niet zonder elkaar.
‘Net als mama en ik?’
‘Ja, dat heb je precies goed, de maan is als je mama.’
‘Leuk.’ Charlotte klapt in haar handen van plezier.
‘Zal ik vertellen hoe het verder gaat met Harry?’
‘Ja, goed.’

Harry voelt zich veilig bij de maan en de Kreeft. Hij laat zich vertroetelen en knuffelen en ze koken een lekkere maaltijd voor hem. Hij geniet en geeft zich over aan dat gevoel. De altijd zo strenge Harry wordt dan zacht en week van binnen. Als hij zich beter voelt, gaat hij terug naar de poort. Het is een fijn idee een veilige plek te hebben waar hij niets hoeft en waar hij begrepen wordt.
Charlotte knikt.

‘Wijs nog maar een symbool aan.’
Charlotte wijst naar een rondje met een kruisje eronder.
‘Dat is de planeet Venus, dat is mooi want die hoort ook bij jouw zonneteken de Stier. Zij hoort bij de liefde maar ook bij wat jij mooi en fijn vindt.
‘Hoort daar ook een verhaaltje bij?’
‘Ja, luister maar.’

Venus woont in het kasteel in een kamer alleen. Dat vindt ze niet erg, want dan kan ze zonder gestoord te worden dingen doen die zij leuk vindt. Bijvoorbeeld, elke dag beginnen met een gezond ontbijtje, daarna in het bos joggen of fietsen. Ze wil gezond en fit blijven en wil dit graag ook aan andere mensen leren. Als je later groot bent maak je daar misschien je werk van.
‘Omdat ik ervan houd om andere mensen te helpen?’
‘Ja, zo is het, je bent graag alleen maar je houdt ook van mensen.’
‘Alleen vind je het moeilijk om te praten over wat je dwars zit en je gevoelens te uiten.’
‘Komt dit door Harry de Steenbok?’
‘Ja, Charlotte, dat hebt je goed begrepen. Maar het is niet erg, iedereen is anders, iedereen heeft een andere hemelkaart gekregen en sommige dingen gaan niet zo makkelijk, maar je kunt het leren.
‘Weet je nog want Harry de Steenbok goed kan?’
‘Uhhh..…hij helpt mensen door goed te luisteren en ze te begrijpen.’
‘Helemaal goed, Charlotte, knap hoor!’

‘Wat zou je nog meer willen weten?’
‘Of ik later ook ga trouwen, net als mama en papa.’
‘De toekomst kan ik niet voorspellen, Charlotte, maar ik kan je wel vertellen wat je kunt leren van Venus, de planeet van de liefde. Wil je dat?’
‘Ja, want Venus hoort toch bij mij, omdat ik een Stier ben?’
‘Dat klopt. Wat ben je toch een knap meisje en wat luister je goed.’

De Venus die in jouw hemelkaart staat is verbonden met de planeet Neptunus. Ze doen het allebei anders in de liefde dus moeten ze veel praten om elkaar beter te begrijpen. Neptunus laat zich makkelijk meevoeren met de stroom van de liefde, zoals de golven van de zee. Venus wil graag praten met Neptunus omdat ze ziet dat de liefde haar verdrietig maakt. Ze denkt dat de liefde alleen maar fijn en leuk is en raakt dan teleurgesteld en verdrietig als ze ontdekt dat dit niet zo is. Maar hoe ouder je wordt Charlotte, hoe meer je leert over de liefde. Dat je ook liefde kunt voelen voor de natuur, waar de bomen, bloemen en vlinders wonen. Maar ook voor muziek, schilderijen of een mooi boek. Net als Ferdinand zal je tevreden glimlachen en nog eens een lekker hapje nemen.

En zo, lieve Charlotte, eindigt dit verhaal met de liefde waarin alles goed is en niemand onberoerd blijft door jou. Jij met de sterke, geduldige, wijze, hartstochtelijke en vriendelijke energie van het teken stier, die verbonden is met Venus, de planeet van de liefde.