Tien jaar

Twintig juni tweeduizendvierentwintig bestaat mijn blog tien jaar. Voor de eerste keer een verhaal posten was doodeng maar wist ook dat ik de reacties nodig had om in mijn schrijven te gaan geloven en verder te kunnen. Tien jaar later is het oordeel van een ander minder belangrijk omdat ik meer in mijn schrijverschap geloof, toch glunder ik bij elke reactie.

Nu tien jaar later, heb ik drie boeken geschreven en meer dan honderd verhalen, ligt er een script in de la en is er een novelle in de maak. Het schrijven is een deel van mijn leven geworden, de verschillende processen waar ik als schrijver doorheen ga maken mijn leven levendig en vol.

Ik kijk sinds ik schrijf anders naar mijn stad, naar de situatie waar ik me in bevind en de mensen die er in wonen. Zit hier een verhaal in vraag ik me dan af?
Dit alles maakt het schrijverschap zo boeiend, ik verwonder me, erger me, verbaas me. Soms ben ik zo enthousiast over een gebeurtenis dat ik niet kan wachten om er over te schrijven en zie ik wel of het verhaal mij ook wil, of we het kunnen vinden met elkaar, of de juiste woorden uit mijn pen, toetsenbord vloeien. Enthousiasme is een productief middel om het te laten slagen.

Ik ben begonnen op het Roelofhartplein, mijn eerste verhaal, en mijn laatste binnen die tien jaar eindigt bij de grootste boekhandel van Amsterdam met een heerlijk kopje koffie. Hoe mooi is dat.

De honderd verhalen die ik heb geschreven zullen worden gebundeld in een boek. Leuk vooruitzicht voor mij en mijn lezers.

6 reacties

 1. Lieve Hannah, heel erg gefeliciteerd. Wat een mijlpaal. Tien jaar, honderd verhalen. Jouw groeiend geloof in je schrijftalent en je schrijverschap. Fijn dat je ons deelgenoot laat zijn. Warme groet, Lilian

 2. Lieve Hannah, Na een aardige depressie en de onverwachte dood van mijn beste vriendin ben ik lang niet aan het lezen van jouw mooie en boeiende verhalen toegekomen. Nu ben ik op vakantie in Frankrijk. Vanaf het terras van ons gehuurde huis, in alle rust en stilte om mij heen, open ik jouw blog dan eindelijk weer. En ik val in deze serene sfeer dus gelijk met mijn neus in …….. een feestje! Wat leuk: al tien jaar en een hele ontwikkeling! Hartelijk gefeliciteerd! Ook de bundel is een leuk vooruitzicht! Mijn leeslijstje met o.a. Nelleke Noordervliet, Tommy Wieringa, Franca Treur en Rascha Peper voor deze vakantie wordt nu aangevuld met tussendoor een Hannah Roelofson. Voor mij pas je er helemaal tussen!

 3. Lieve zus, al je verhalen heb ik altijd met veel plezier gelezen. Die gewone alledaagse dingen in het leven welke je op een hele mooie en boeiende manier kan beschrijven. Op naar de volgende tien jaar in volle gezondheid met nog heel veel mooie verhalen in het verschiet.

 4. Geweldig , lieve Hennie,
  10 jaar aan het schrijven en wat is er veel ontwikkeld in die 10 jaar.
  Een neus voor verhalen , woorden voor mooie ontmoetingen met al het menselijke ongemak en liefde erin. Je observaties zijn fijngevoelig en soms ook grappig. Heerlijk om te lezen. Nog heel veel jaren schrijfplezier en voor mij leesplezier 🙂

 5. Lieve Hennie
  Ik ben al 10 jaar fan van al je mooie verhalen. Verhalen waar zoveel liefde en acceptatie uit spreekt. Ik hoop nog heel veel van jouw hand te lezen. Gefeliciteerd met deze mijlpaal!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *