Een nieuw leven

Een nieuw leven (1)

Een nieuw boek presenteren is een feest.
Slingers horen erbij, taart en champagne. Er worden toespraakjes gehouden en er wordt een stuk uit het boek voorgelezen. Ik kom niet onder dit alles uit, want ik wil dat mijn boek gelezen wordt.

Maar ik sla dit liever over, verschuil me het liefst achter mijn pc om te schrijven en uren door te brengen met mijn personages die onder mijn getyp tot leven komen.  Ik heb het gevoel dat ik leef als ik met de woorden in gevecht ben. Soms staan de letters stil, vind ik het ritme niet, vlieg ik uit de maat. Maar ook stilstaan is vooruitkomen weet ik ondertussen.
Het heeft even rust nodig.
Als ik in elk woord geloof wat ik heb opgeschreven, mijn personages onder mijn pen een gezicht hebben gekregen, het verhaal verteld is, kan mijn boek het levenslicht aanschouwen.

Het boek Bevroren bloesem wordt op 19 september 2021 gepresenteerd. Het is een indringend boek maar ook een inspirerend verhaal over een krachtige vrouw.
Het mag gewoon gelezen worden.

Je kunt het boek kopen bij uitgeverij Blooming: onder het kopje: ‘Bevroren bloesem’. Hierbij de directe link naar het boek.

Bevroren bloesem – Hannah Roelofson

 

Een nieuw leven (2)

Ik had de afgelopen tijd de leukste, gekste, mooiste verhalen kunnen schrijven over mijn avonturen in coronatijd. Maar het lukte me niet. Af en toe kriebelde het, na een coronabelevenis,  maar ik kwam niet verder dan een paar regels die zich aftekende op het witte vlak van het word-document. Ik had kunnen schrijven over de lange wandelingen die ik elke dag maakte, water rechts, water links, water voor en achter me. Het was het Waterland wat ik veroverde met mijn dagelijkse 10.000 voetstappen, met de mantra in mijn hoofd: ik blijf gezond, ik blijf gezond. Gedachten zijn krachtiger dan we denken, uitgaand van het positieve in plaats van angst de ruimte te geven, het heeft voor mij altijd goed gewerkt, dus ook in deze tijd. Ik bleef gezond.

Ik wilde ook graag schrijven over het nieuwe leven wat deel van mij werd maar kon ook dit niet vangen in woorden, misschien omdat ik het nog een tijdje voor mezelf wilde houden. Maar met het uitkomen van mijn boek is het de tijd om het te delen met mijn lezers.

Op 18 augustus 2020 ben ik grootmoeder geworden.
Mijn kleinzoon heet:
Lou Oeke Polder.
Ik ben super blij met dit lieve, innemende, vrolijke ventje dat mijn leven verrijkt.
Mijn lieve Loutje.

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

Eén reactie

  1. Een nieuw mensje, zo ontroerend, zo lief. Altijd weer. Daar zijn bijna geen woorden voor. En een nieuw boek. Ik heb het besteld. Liefs, Lilian

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *